top of page
Image by Annie Spratt

MEGKÖZELÍTÉSEM

1. A merev terapeuta-kliens szemléletét helyett szívesen tekintek magamra útitársként, aki a klienssel együtt alakítja ki a terápiás kapcsolatot, kíséri a klienst az útján és, aki maga is keresi saját válaszait. Nem vagyok semmivel se több és okosabb a hozzám fordulóknál. Lenyűgöznek az emberi sorsok, különböző életutak, melyeket kellő empátiával hallgatok.

2. Fontosnak tartom, hogy életünket tudatosan vezessük, a különböző külső-belső állapotokat, illetve személyes kapcsolatainkat tudatossággal szemléljük. Az önismeretet a fejlődés kulcsának tartom, amelyre úgy gondolok, mint az élet szerves részére. Bátorítom azokat, akik hozzám fordulnak, hogy induljanak el ezen az úton, hogy magukat megismerve és megértve valódi potenciáljukat kibontakoztathassák.

 

3. Irányelvem az “itt és most”, mely pusztán azt jelenti, hogy a megosztjuk a nyers és őszinte gondolatainkat és érzéseinket arról, hogy mi történik a pillanatban. Törekszem az nyíltságra és a transzparenciára és a klienseimet is erre bíztatom.

 

4. Képviselem az integratív megközelítést, amely feltételez egy minden terápiás elméletben közös, általános emberképet, az egyén belső folyamatainak egy általánosan elfogadott szemléletét. Technikai síkon ez egy adott pszichés problémára, feladatra alkalmazható több, a nemzetközi és hazai irodalomban is hatékonynak ítélt módszer ötvözését jelenti. 

5. Az egzisztenciális szemlélet, amely olyan fogalmakra összpontosít, amelyek egyetemesen alkalmazhatók az emberi létezésre, beleértve a halált, a szabadságot, a felelősséget és az élet értelmét, részét képezi terápiás gondolkodásomnak. Az élet elkerülhetetlen viharait  az emberi fejlődés természetes szakaszainak tekintem, mely fejlődés elősegítése érdekében a terápia során nagy hangsúlyt fektetek az egyén tapasztalatainak filozófiai feltárására, hangsúlyozva az egyén szabadságát és felelősségét, hogy élete értelme és jóléte magasabb fokú legyen. Fontosnak tartom, hogy megtanuljuk, hogyan növekedjünk, gyógyuljunk és hogyan tartsuk meg az egyensúlyunkat ebben az örvénylő, változó és néha rengeteg fájdalommal teli világban.

6. A gyakorlati szakember énemen kívül, kutatói énem miatt elsődleges alap számomra módszereim tudományossága. A tudományosságra viszont nem szeretek rigid, kemény tudományos keretként tekinteni és hiszek az intuitív gondolkodás erejében.

 

7. Végezetül, munkám során célom az elfogadó, nyugodt légkör megteremtése, a páciensre való 100%-os figyelés, majd megértés. Bízom abban, hogy mindenki el tudja érni a változást és el tudja érni a kitűzött céljait.

bottom of page